Ендодонтия / канално лечение /

Ендодонтия / канално лечение /

Изключително важна част от денталната медицина, често подценявана от пациентите.

Ендодонтията се занимава с лечението на остри и хронични възпаления на нервите в кореновите канали и на периапикалните тъкани. Често възпалителните процеси не са свързани с никакви усещания при което се стига до внезапно издуване в лицево-челюстната област. Всички умъртвени зъби трябва да бъдат проследявани периодично с рентгенови снимки, за да не се стига до тежки и травмиращи хирургични операции.

MG Dental Clinic e специализирана в най-съвременни подходи за канално лечение. Всички процедури се извършват под специална изолация – кофердам и се използва най-утвърдената и модерна апаратура за обработка и запълване не коренови канали. Клиниката разполага с микроскоп „Opmi pico” на световния производител Carl Zeiss, ползването на който многократно увеличава успеваемостта на лечението. Чрез него ние можем да намерим допълнителните канали във вашия зъб, които да са причина за възпалението.

MG Dental Clinic е една от малкото, която може да извърши процедура по изваждане на счупен инструмент от вашия зъб, което може да го спаси от екстракция. Лекарският екип е един от най-подготвените и изключително квалифицирани за извършване на канални лечения.

Преди да си извадите зъб, попитайте ни дали не можем да го спасим.

thumb