Клиника

МG Dental Clinic отваря врати през 2011г. като естествено продължение на дентално студио „Д-р Грънчев”. Разполага с 3 броя кабинета, обзаведени с изключително удобни за пациента столове. Две комфортни приемни с рецепция, стерилизационно помещение, професионално фотостудио в което ще направим фото и видео запис (за да планираме и реализираме най-подходящата усмивка за вас) и специално оборудвана интерактивна зала за комуникация с пациента (използвайки специален софтуер ще визуализираме процедурите, които ви очакват и така ще знаете всичко преди да започнем), в която ще ви изясним подробно индивидуалния ви лечебен план и ще отговорим на всичките ви въпроси. Обърнали сме внимание и на най-малките, организирайки кабинет, който да е интересен за тях.

Практиката е оборудвана с модерна апаратура от водещи световни производители, гарантираща високо качество на лечебните процедури.

Денталните столове на американската фирма „А-dec”  са от най-висок клас и са известни с ненадминатият комфорт за пациента.

adec

Клиниката разполага с уникалния дентален микроскоп „Opmi pico” на световния производител Carl Zeiss, който ни позволява да бъдем изключително прецизни и детайлни в нашата дейност до съвършенство.

MIKROSKOP za pole KLINIKA1 MIKROSKOP Mikroskop-za pole Klinika3

МG Dental Clinic разполага с дигитален  радиограф за секторни зъбни снимки. Кугела Pro X е последно поколение на финландската фирма „Planmeca” и отговаря на най-високите Европейски стандарти за безопасност. За получаване на образа се използва най-новата технология в световен мащаб с фосфорни плаки и специален дигитализиращ скенер на немската фирма “Dürr Dental”. Съчетанието между специалния кугел и фосфорните плаки дава възможно най-добрия радиографски образ с възможно най-минималното натоварване за пациента. Това ни дава възможност да сме изчерпателни в диагностиката и проследяването на лечебния и последващия оздравителен процес.

RENTGEN

За извършването на специалните хирургични процедури: имплантология, синус лифт с крестален и латерален достъп , предимплантологични манипулации за подготовка на челюстите , екстракция на ретинирани и полу ретинирани мъдреци и дълбоко фрактурирани корени се използва последното поколение хирургичен ултразвуков апарат Piezotome  “Solo LED “ на водещата в областта френска фирма „Аcteon Satelec”. Апарата и ултразвуковата хирургия осигуряват по-ниска оперативна травма и по-висока успеваемост на хирургичните манипулации.

ppiezotom 3

В клиниката се приготвя обогатена на тромбоцити плазмена маса, от собствена кръв, ползвайки оригиналната, одобрена от създателя на метода центрофуга за кръв. Приложението и при хирургични манипулации драстично намалява вероятността за усложнения и значително учеличава скоростта на оздравителния процес.

PRF

download(1)